Suhteeni sheet maskeihin (tuotu vanhasta blogista)

Suhteeni sheet maskeihin eli kangasnaamioihin on hieman selittämätön. Yleensäkin suhteeni kasvonaamioihin, mutta ainakin parin vuoden ajan ne ovat olleet nimenomaan sheet maskeja. Itse kasvonaamioihin hurahdin joskus 2011 Puolan reissulla kun kaverini kanssa tasoittelimme yksittäispakatuilla naamioilla reissun uuvuttamaa ihoamme hotellissa ja lopulta päädyimme haalimaan niitä kasoittain eri kosmetiikkaputiikeista. Kasvonaamiot taas astuivat kuvioihin ehkä 2016 kun korealainen kosmetiikka alkoi kiinnostamaan enemmän ja matkalla Thaimaassa löysin paljon uusia tuotteita tai jos ei uusia niin ensimmäistä kertaa sain silloin katsella ensimmäistä kertaa livenä niitä kaikkia ihanuuksia. En siis todellakaan ole varma milloin tai mistä elämäni ihan ekan naamion tilasin, ehkä joitakin vuosia ennen reissua ebaystä tilatut My beauty diaryn naamiot jotka olivat joskus aikanaan "se juttu".


Miksi sitten kangasnaamio niin ihan varmasti sen helppous. Sitä ei tarvitse huuhdella pois ja sellainen on kätevä ottaa laukkuun mukaan ja nimenomaan reissussa, esimerkiksi pitkillä lennoilla ennen laskua kun haluaa tuntea olonsa hieman fressimmäksi tai saapuessaan hotelliin ja suihkun jälkeen naamio naamalle ja lepoasentoon. Sheetmaskit ovat varsinaisia kosteuttajapommeja joiden seerumi tuntuu hyvältä hieroa naamaan ja lopulta käytetyllä maskilla voi vielä pyyhkäistä dekolteen, käsivarret, kädet ja jos pussin pohjalla on vielä seerumia, kaapia sieltä vaikka vielä jalkoihin.
Erityisesti minut saa hyvälle mielelle naamioit joissa on jokin hassu kuva, jotta varmasti näyttäisi mahdollisimman pöljältä. Oli suuri pettymyt kun Tony Molyn Pokemon naamioit paljastuivatkin vain valkoisiksi. Aihe söpöt pakkaukset ja fiksaationi niihin, on ihan oma lajinsa ja jossain vaiheessa kuvaan hieman kosmetiikkatuotteitani jossa on varmasti ollut muita vaikutuksia ostohaluun kuin itse funktio.


Tiedostan myös ikävän tosiasian että nämä, kuten mikään muukaan yksittäispakattu asia maailmassa ei ole kovin ekologista kuluttamista. En siis missään nimessä halua käyttää kangasnaamioita päivittäin, enkä käytä nykyään edes viikottain välttämättä.
Saatavuus on näissä nykyään Suomessakin suhteellisen helppoa, korealaista kosmetiikkaa on tullut ryminällä myyntiin myös tänne voisi saoa että vuoden sisällä ja kangasnaamioita saa ihan perus ruokamarketeistakin, hinnat tosin vaihtelee kohtuullisesta niin suolaiseen että tilaan jatkossakin suurimman osan netistä tai ostan matkatessani muualla.

Ei kommentteja