Pyöreiden kasvojen varjostus ja muotoilu

Jokaisen kasvot ovat eri malliset ja pyöreätkin kasvot ovat aina uniikit. Kyse on kuitenkin yksinkertaisimmillaan aina korostamisesta ja häivyttämisesta ja mitkä kohdat kukin kokee tärkeäksi.

Koko tutoriaali on Highlightseissa instagramissa, jos haluat nähdä miten tein näiden kuvien meikin.

Pyöreissä kasvoissa on mielestäni suurin ongelma se, että niistä puuttuu luonnolliset varjot, jonka vuoksi sivusta katsottuna varjostus näkyy helposti raitana. Tästä ja monesta muusta syystä, en tee kovin usein varjostuksia, vaan tyydyn muihin tuotteisiin. 

Tämä ongelma voi tietysti luustosta riippuen olla muillakin kun pyöreäkasvoisilla, joten muutkin voivat saada jotain ideoita tästä postauksesta.

Kaikki kasvoille tuotavat tuotteet muotoilevat kasvoja ja oma suosikkini on poskipuna ja aurinkopuuteri kombo. Käyn tässä lyhyesti läpi ne kaikki.

Varjostus: varjostus laitetaan kohtaan poskiluun alle. Monissa kasvon malleissa se näkyy itsestään, mutta pyöreissä kasvoissa voi vaatia kädellä tunnustelua. Varjostuksessa vähemmän on enemmän ja tuotetta kannattaa laittaa hyvin kevyellä kädellä ja jättää varjostus lyhyeksi. Puuterimaisen tuotteen lisäksi meikkivoiteen alle laitettava voidemainen on hyvä vaihtoehto, koska sävy jää luonnollisesti meikkivoiteen alle. Häivytän varjostuksen hiusrajaan ja häivytän sillä hieman kasvojen leveintä kohtaa.

Aurinkopuuteri: Tätä levitetään huomattavasti rennommin ja suurella siveltimellä kasvoille. Aurinkopuutereita on erilaisia, hohtavia ja mattaisia. Mattaisilla voi hieman häivyttää kasvoja kapeammaksi ja hohtavat tuotteet kannattaa sijoittaa etualalle korostamaan. Aurinkopuuterilla ei kuitenkaaan koskaan kannata lähteä luomaan tarkkaa varjoa poskiluun alle.

 
Poskipuna: Poskipunaa voi käyttää monella tavalla. Varjostuksien kanssa sen tehtävä on tuoda lähinnä väriä ja raikkautta kasvoille, eikä sitä välttämättä tarvitse viedä sivuille asti. Ilman varjostuksia, mattaisella poskipunalla voi muotoilla kasvoja ja omilla kasvoillani tykkään nostaa ilmettä ja viedä poskipunaa lähes ohimoille asti.
Korostuspuuteri: Korostuspuuteri tuo esiin alueita. Muotoilussa käytän sitä poskiluun päällä ja tuon sen silmien korkeudelle kasvojeni kapeimpaan kohtaan, välttääkseni päärynämäistä mallia. 

Yllä hyvin pelkisestty malli mihin suunnilleen sijoitan tuotteet. Tärkeintä on, että en tuo mitään tuotetta liian lähelle nenää tai silmiä, kuten ehkä vähän tässä piirroksessa vähän lipsahti. Otsa varjostaan myös usein monissa tutoriaaleissa, mutta se ei ole kaikilla, kuten itselläni millään tavalla hyödyllistä, ellei otsasi ole suuri ja haluat häivyttää sitä

Mielestäni tärkeintä on tunnustella omaa luustoaan ja laittaa aluksi vähemmän kaikkea ja lisätä myöhemmin vaikka poskipunaa, jos lopputulos sitä vaatii.

Käyttämäni tuotteet:

Pixi By Petra: Strobe & Bronze palette by Maryam Maquillage
Physicians Formula: Butter Murumuru Bronzer - Deep Bronze
Wet'n Wild Pearlescent Pink
Makeup Revolution: Vivid Baked Highlighter

Ei kommentteja