Yksinkertaista ja edullista ihonhoitoa


Olen kokeillut monenlaisia ihonhoitotuotteita monen muun kosmetiikasta innostuneen tavoin. Nyt olen huomannut tiettyjen asioiden vakiintuneen ja teemana on vahvasti yksinkertaiset perustuotteet. Jopa voisi sanoa: tylsät tuotteet. Minulla ei ole erilaisiin hajuihin nollatoleranssia, mutta minua on alkanut vaivata voimakkaasti parfymoidut ihonhoitotuotteet ja nykyään silmäni saattavat reagoida kirvelemällä ja vetistämällä, jos tuotteessa on voimakas tuoksu. Satunnaisesti tulen varmasti ostamaan ja kokeilemaan ehkä jopa hyvälläkin menestyksellä erikoisempia tuotteita, mutta nykyään osaan hahmottaa paremmin luottotuotteeni.

Nykyinen rutiini sai alkunsa, kun reilu vuosi sitten ihoni alkoi oireilla oudosti. Se ei ikinä ole ollut aikaisemmin kovin hankala, mutta silloin siihen alkoi ilmestyä näppyjä ja otsan iho oli halkeilevan kuiva. Toki myös viime talven sää oli ajoittain kuiva, mutta iho ei tuntunut käyttäytyvän normaalisti. Ajan myötä selvisi, että käyttämäni pesuaine oli liian emäksinen(yli 6,5), eli ph-arvoltaan neutraali, mutta iholle väärä. Iholle suositellaan 4-5.5 väliltä olevaa ph-arvoa ja palatessani vanhaan suosikkipesuaineeseen, L300 kuivan ihon puhdistusvaahtoon (Pehmeä ja kuohkea puhdistusvaahto luo raikkaan ja silkinpehmeän puhtauden tunteen. Vaahdossa on pantenolia ja ihon omia luontaisia kosteutta sitovia aineita, jotka auttavat ihoa säilyttämään kosteustasapainon, vastustuskyvyn ja pehmeyden.
Hiero vaahto kosteisiin kasvoihin ja huuhdo sen jälkeen vedellä.
Hajusteeton ja dokumentoidusti mieto. Kuivalle iholle.)
ihoni kunto muuttui jo parissa päivässä kiristelevän kuivasta normaalimmaksi. Yhteys kasvojenpesuaineeseen oli siis selvä.

L300 on vuodesta 2013 kuulunut suosikkisarjoihini. Heidän tuotteensa ovat kaikkea mitä arvostan, yksinkertaisia, turvallisia ja suhteellisen edullisia. Merkin kaikki tuotteet ovat parabeenittomia, hajusteettomia, vapaita yleisistä allergeeneista ja mineraaliöljyttömiä.Merkillä on tuotteita useammalle ihotyypille, mutta mielestäni herkän ihon tuotteet ja kuivan ihon pesuvaahtosopii varmasti monelle.

Kasvovoiteita voin vaihdella, mutta kivijalkani on siis hyvä ja iholle sopiva pesuvaahto, joka toimii rutiinissani vuoden ympäri. Vielä edullisempi ja lähes yhtä hyvä, on Lidlin Cien merkin puhdistusvaahto, myöskin hajuton ja allergialiiton leiman ansainnut.

Ennen moussea iltaisin pesen meikin ja talin jollakin öljymäisellä tuotteella. Tällä hetkellä minulla ei ole suositeltavaa öljyputsaria ja käytän nyt kahta vanhaa "ihan ookoota" lähinnä pois. Niiden tilalla käytän joskus Luonkos puhdistuskakkua, joka öljyisen koostumuksen vuoksi mielestäni sopii hyvin myös kaksoispuhdistukseen. Minä käytin tätä jopa ehkä vähän seerumin tapaan reissussa, eli putsauksen jälkeen jätin hieman öljyisyyden tunnetta kasvoilleni ja annoin olla. Iho tuntui ihanalta ja pehmeältä, vaikka en tiedä onko se tämän tuotteen varsinainen funktio.

Jos minulla on ollut paljon silmämeikkiä, pesen yleensä enimmät misellivedellä. Oikeastaan vaihtelen vähän sen ja Luonkosin puhdistuskakun välillä.


Kasvovetenä olen käyttänyt Apteekista saatavaa Atopik Sensitie kasvovettä (Kosteuttava kasvovesi herkälle ja ärtyneelle iholle. ATOPIK Sensitive kasvovesi herkälle iholle viimeistelee puhdistuksen ja tasapainottaa ihon pH-arvon. Kasvovesi sisältää tehokkaasti ihoon kosteutta sitovaa hyaluronihappoa ja ksylitolia sekä rauhoittavaa kaurauutetta ja ruusuvettä. FI-Natura sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Kehitetty ja valmistettu Suomessa. Vegaaninen ja gluteeniton. Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.)
 
sekä Mujin tehokosteuttavaa kasvovettä (Ihonhoitosarjassamme käytetään japanilaisen Iwaten prefektuurin Kamaishin kaupungin luonnonvettä. Sisältää 4 hedelmäuutetta mukaan lukien rypäle- ja kiwiuute luonnollisina kosteuttajina iholle, joka on altis karkeudelle tai huokosille. Hajusteeton ja väriaineeton ei sisällä mineraaliöljyjä, heikosti hapan, alkoholiton, parabeeniton. Käyttöohjeet: Ota pieni määrä tuotetta kädellesi tai pumpulilappuun kasvojen pesun jälkeen ja levitä koko kasvoille.)

Erityisesti olen ihastunut Mujin kasvoveteen ja ostan tilalle suuremman pullon, kun tuo 50ml pullo tyhjenee.

Kuvan Huxleytä olen myös käyttänyt ja pitänyt siitä kyllä, mutta mielestäni siinä ei ole mitään niin ylivoimaista, että maksaisin siitä enemmän, kun vaikkapa Mujista. Se ei ole siis missään nimessä huono, olen vain pihi.

Kasvoveden päälle laitan välillä jonkin seerumin tarpeen mukaan, mutta tärkeämpi vaihe nyktään on Mujin kosteutusmaito (Kosteusmaitoa käytetään kasvoveden jälkeen. Kevyen kosteusmaidon koostumus kosteuttaa uudelleen kuivaa ihoa. Sisältää lähdevettä Iwate-Kenin Kamaishista. Raikastaa ja kosteuttaa kuivaa ja herkkää ihoa. Heikosti ärsyttävä ja riittävän hellävarainen herkälle iholle. br br Ei hajusteita - Ei keinotekoisia väriaineita - Ei mineraaliöljyjä - Heikosti hapan - Parabeeniton - Alkoholiton). Aivan ihana ja kosteuttava, talven pelastus!

Näiden kahden tuotteen perusteella haluan ostaa muitakin Mujin kosmetiikkatuotteita. Molemmat yllä olevat ovat hajusteettomia ja ehdottomasti hintansa arvoisia. Erittäin nerokasta on myös myydä tuotteita useamassa eri koossa, joitain jopa kolmessa ja pienimmät sopivat matkustamisen lisäksi myös uuden tuotteen testaamiseen. Jokainen varmasti löytää oman tuotteensa, sillä jo pelkästään kosteutusmaitoja on kolmea eri vahvuutta ja laaja valikoima aiheuttaa enemmän jopa päänvaivaa.

Päivävoiteena olen käyttänyt kahta tuotetta, CeraVen päivävoidetta (Kevyt kosteuttava kosteusvoide normaalille ja kuivalle iholle. Kosteuttaa ihoa ja auttaa vahvistamaan ihon suojamuuria. Sisältää kolme tärkeää keramidia, niasiiniamidia ja hyaluronihappoa. Hajusteeton. Ei tuki ihohuokosia.). Olen ollut tyytyväinen ja erityisesti talvella keramidi auttoi ihoa pysymään kosteutettuna. Tämän tilalle kuitenkin katson luultavasti seuravaaksi jonkin Mujin kasvovoiteen.
Toisena voiteena minulla on Ziaja Goat's milk päivävoide, joka on valitettavasti minun makuuni aivan liian voimakkaasti hajustettu, vaikka itse voide tuntuu hyvältä.

Yövoiteissakin palaan aina L300 kuivan ihon yövoiteeseen (Voide sisältää ihon omia kosteuttavia aineita karbamidia, suolaa ja maitohappoa. Nämä aineet hoitavat ihoa ja auttavat säilyttämään sen kosteustasapainon ja luonnollisen kauneuden. Sisältää myös keramideja, jotka muun muassa auttavat ihon luonnollisen kosteutuksen palautumista. Lisäksi mukana on vahakomponentti, joka vahvistaa ihon suojakerrosta.
Hajusteeton.)
Tämä tuote on erittäin rasvainen ja joskus kesäisin ehkä liian tuhtia omalle iholleni, mutta imeytyy hyvin. Joskus talvella saatan sipaista tätä ohuen kerroksen meikin alle myös.

Ihoni on rasvoittuva sekaiho. Se saattaa olla öljyinen huhtikuusta lokakuuhun ja pakkasella kiristävä. Ihon tarvitsemaan kosteutukseen voi vaikuttaa kerrostamalla hyvin kosteuttavaa kasvovettä ja kosteutusmaitoa (tämä suomennos on niin kummallinen, olen tottunut puhumaan kosteus-emulsioista, jota tämä mielestäni kyllä muistuttaa).Ei kommentteja