Hello Kitty konjac-sieni ja konjac-sienen abc

Mikä

Konjac-sieni on lyhyesti tiivistettynä Aasiassa kasvavan konjac-kasvin juuren kuidusta valmistettu luonnontuote jota on käytetty Kiinassa ja Japanissa yli 1000-vuotta ulkoisesti ihon hoitoon ja sisäisesti lääkinnällisesti.
Sieni on toki jo vanhempi tuttavuus, en muista tarkkaan mutta suomalaisiin marketteihin se löysi tiensä ehkä 7-8 vuotta sitten ensimmäisiä kertoja ja ainakin vannoutuneet kosmetiikkaihmiset omaksuiva hyvint nämä pehmeät ihonhoitosienet rutiineihinsa.

Konjac-sieniä on hieman erilaisia, perus sienen lisäksi on valmistettu erilaisilla luonnollisilla aineilla, kuten savella tai erilaisilla hiilillä (tai no luultavasti nimeomaan näilä edellämainituilla) kyllästettyjä sieniä jotka lisäävät tehoa ja niitä voi ostaa oman ihotyypin mukaan. Pääsääntöisesti kuitenkin luulen että sieni jokaisessa muodossaan on tarpeeksi hellävarainen sopimaan lähes kaikille ihotyypeille eikä sen vaikuttavat aineet ole niin suuressa osassa.

Miten käytetään, mitä tekee?

Yksinkertaisimmillaan; kastele sieni, hiero sienellä kasvoja, ripusta kuivumaan.
Tähän voi ottaa lisäksi puhdistusaineen käytön, levitä sienelle tai iholle käyttämääsi kasvojenpuhdistusainetta ja hiero sitä sienellä kasvoihin.

Sieni kuorii ihoa hyvin kevyesti, itseasiassa niin kevyesti ettei se tunnu kuin ihanan pehmeältä tyynyltä joten kuorivia välineitä karttavat voivat huoletta uskaltaa kokeilla tätä. Konjac-sieni tasapainottaa myös ihon ph-tasapainoa ja poistaa mustapäitä.

Miksi?

Konjac-sieni on helppokäyttöinen ja edullinen lisä ihonhoitoon. Samalla vaivalla kun hieroisit pesuaineesi käsin, voit laittaa sen konjc-sinelle ja tehostaa puhdistusta.
Edullisimmillaan sienen saa muutamalla eurolla ja kalliimmat ovat 15-20€, mutta väitän että suurin osa pyörii 5-11€ kieppeillä ja oikein käytettynä sieni kestää n. 2-3kk.

Kirjoitan tästä nyt, sillä ostin uuden sienen käyttöön pitkästä aikaa monen vuoden jälkeen. Ajatuksissa on ollut ostaa uusi jo pitkään, mutta se on vain jäänyt ja edellinen sieni taisi olla minulla 5-vuotta sitten. Nyt viikonloppuna törmäsin super söpöihin sieniin I Love Me-messuilla ja päätin että nyt nappaan tuosta sienen joka veti puoleensa lähinnä supersöpön ulkoasun takia (joo edelleen valitsen usein sen pakkauksen mukaan tai ainakin se kiinnittää huomion). Aluksi otin käteeni yksisarvis-pakkauksen, mutta luin nopeasti pienellä printillä olevan tekstin hyllyn reunassa ja huomasin että haluaisin kokeilla ehkä jotain muuta, niinpä otin tämän super söpön Hello-Kitty sienen joka sisältää ranskalaista punaista savea jonka pitäisi virkistää väsynyttä ihoa.

Tässä tapauksessa sen söpön paketin valitseminen ei onneksi rajoittunut pelkkään pakettiin, sillä näissä The Konjac Sponge Co:n sienissä tulee kuvanmukainen koukku, niinpä sain upean Hello Kitty koukun kylppäriini. Lisäksi pakkauksessa on vielä sisällä ohjeet sen käyttöön.2 kommenttia

  1. Ompa söpö ♥ Mä en ole oppinut sientä käyttämään vaikka kuinka yrittänyt :)

    VastaaPoista